Søke

Vinterlagring av dine hagemøbler

Vinterlagring av dine hagemøbler

Høsten har begynt å sette sine spor – kveldene blir mørkere, trærne lyser av oransje blader og nattefrosten har satt sine spor. Vi begynner å forberede oss til vinteren og for mange betyr det å la hagemøblene gå i vinterdvale. Ved å forberede vintersesongen godt for dine hagemøbler, vil du kunne ha glede av dem i mange år fremover og skape vakre sommerminner når temperaturen igjen gir oss grønn plen og solbrun farge i ansiktet.

 

Tekstiler holder seg best innendørs

 

Hageputene holder seg absolutt best om du oppbevarer dem innendørs eller i en tørr bod. Det er viktig at du ser til at tekstilene er helt tørre før du legger dem vekk, for å unngå eksempelvis jordslag. De fleste hageputer er laget i olefin eller polyester, men uavhengig av type materiale – så er det alltid lurt å oppbevare dem tørt både sommer som vinter. Husk å vær påpasselig med at det er musefritt i rommet du lagrer dine tekstiler, slik at du unngår en kjedelig overraskelse når våren igjen kommer snikende etter vintermånedene.

 

 

Kunstrotting kan lagres utendørs

 

Med riktig oppbevaring kan du lagre dine utemøbler i kunstrotting utendørs gjennom vinteren, men det er absolutt å anbefale å lagre dem innendørs hvis du har muligheten. Det er allikevel ikke alltid man har anledning til å lagre hagemøblene innendørs eller under tak, og da er det fint å kunne vite at ved korrekt oppbevaring, så kan disse overvintre ute. Se først og fremt til at hagemøblene dine er rene og tørre før lagringen. Vi anbefaler videre bruk av et møbeltrekk av god kvalitet. Det er da viktig at du lar hagemøblene tørke godt, før du påfører overtrekket. Ved påføring av møbeltrekket, så anbefaler vi at du har et møbeltrekk som har en korrekt størrelse til dine hagemøbler. Utvalget av størrelser er mange, så ta gode mål før du går til anskaffelse av dette. Når du påfører møbeltrekket, så lar du det gjerne være igjen en glippe på 5-10cm i bunn for å la luft komme inn – dette for å unngå kondens i de fuktige månedene. Hvis hagemøblene blir lagret under åpen himmel, så kan du også gjerne lage en opphøyning på overtrekket, slik at vann og snø enkelt kan renne av. Skulle det allikevel legge seg vann og snø her, så fjern dette jevnlig for å unngå slitasje på både overtrekket og møblene.

 

 

 

Hvordan unngå frostspreng i hagemøblene i ALUMINIUM?

 

Hagemøbler i aluminium er stilrene møbler, som er lette å vedlikeholde. Ved vinterlagring, så vil vi anbefale deg å lagre de innendørs og gjerne frostfritt for å unngå frostspreng under de kalde vintermånedene. I de tilfeller hvor du ikke har anledning til å lagre hagemøblene frostfritt, så er det et par forhåndsregler du må følge for å unngå at det blir frostspreng i utemøblene dine. Ved frostspreng kan det resultere i at rammen sprekker, men ved korrekt lagring vil dette unngås.

Før du lagrer dine utemøbler i aluminium, er det viktig at du påser at rammen er tom for vann. Det er på alle møbler i aluminium dreneringshull på undersiden av møbelet – dette for at vann som kommer ved fuktighet og regnvær skal kunne drenere ut. Det kan i noen tilfeller bli liggende igjen vann i rammen, som det er viktig at du fjerner før frosten setter inn. Dette gjør du enkelt ved å vippe på møblene dine til det ikke lenger kommer vann ut av dreneringshullene.

Ved selve lagringen, så er det viktig at hagemøblene står korrekt vei, altså den retningen som møblene normalt benyttes. Dette for å unngå at vannet kommer inn i dreneringshullet i stedet for å drenere ut. Deretter ser du til at møblene blir lagret tørt, og ved lagring utendørs er det viktig at du benytter overtrekk av god kvalitet – på lik linje som ved utemøbler i kunstrotting.  Vi anbefaler da bruk av møbeltrekk istedenfor eksempelvis presenning, da presenningen ikke gir korrekt med luft under lagringen. Dette kan føre til kondens, som igjen gir mye fuktighet.

 

Velg et riktig møbeltrekk av god kvalitet

 

Ved anskaffelse av møbeltrekk til dine hagemøbler, så er det viktig at du velger et trekk med god kvalitet. Dette for å få best mulig oppbevaring for dine utemøbler – så du kan ha glede av dem i mange år. Våre møbeltrekk er i tykke og av god kvalitet. Disse er produsert i polyester (Cordura 250D) med PVC membran på utsiden for å gjøre overtrekket vanntett. Sømmene er tapet og sveiset for god kvalitet. I tillegg så er møbeltrekkene våre REACH testet og inneholder derfor ikke miljøgifter – noe som er viktig for oss ved produksjon.

Overtrekkene finnes i mange størrelser, så det er her viktig at du finner den størrelsen som passer ditt behov. Vi hjelper deg gjerne med dette.

 

 

 

La hagemøblene gi deg glede til våren

 

Ofte blir valg av hagemøbler drøftet grundig før man går til investering av drømmemøbelet. Det skal passe i både størrelse, farge, komfort og ikke minst ha GOD KVALITET. For at du skal kunne ha samme glede av hagemøblene år etter år, så er korrekt bruk og lagring meget viktig. Bruk derfor god tid på vinterlagringen, slik at du til våren kan føle samme glede som du hadde når du pakket dem opp av esken første gangen.

 

Vi hjelper deg gjerne – så ta kontakt hvis du har spørsmål til vedlikehold!

 

 

Legg igjen din kommentar
Filters
Sort
display