Søke

Våren kommer med badedamer og spreke farger

Våren kommer med badedamer og spreke farger

Jula er høstet forlengst, det er allerede flere uker siden sola snudde, så det går mot lysere tider tross alt. Også innendørs, der du kan boltre deg med nyheter og årets fresheste farger. Monica Lindberg tar deg gjerne med på en presentasjon av vårens trender på Taigaen, der du finner nye innslag både på møbel- og interiørfronten.

 

Lekent og kulørsterkt

 

- Det var en del farger i fjor også, forteller Monica, men i år trer fargene enda tydeligere fram. De er mer kulørsterke og lekne. Alle vet hva slags år vi har lagt bak oss. Det har vært tungt for mange. De fleste har tilbragt mer tid hjemme enn noen gang. Da er det naturlig å tenke oppussing og fornyelse. Vi trenger farger som gir oss styrke og glede i hverdagen. Det skal kjennes lunt og godt å være hjemme.

 

 

Komfortabel og lekker velour

 

- Vi har fått inn nye velourmøbler som har kommer i ulike farger, blant annet helt nye modeller i sofaer. En favoritt er Forma - en klassisk og komfortabel treseter med høye armlener og høy rygg, som gir et perfekt utseende til en moderne stue. Den har en meget behagelig sittekomfort. Vi har også matchende Forma stol, med minst like god sittekomfort, og nye puffer som går i de samme fargene. Forma kommer i fem forskjellige nyanser: Grå, rust, knallblå, beige og sort.

 

En annen sofamodell i velour er Lamina: Den kommer i samme fargeskala som Forma, og er en stilren komfortabel treseter med bredere armlener og dype seter, som gjør den veldig behagelig å synke ned i.

 

 

Dørmatter, blomster og badenymfer

 

-Og på interiørfronten, skjer det noe spennende der?

 

- Ja, det kommer masse nytt av pynteputer for eksempel, både ensfargede og mønstrede, samt dørmatter med morsomme tekster som er veldig populære. Vi har også fått påfyll av nye krus, fargerike og med fengende tekster, i tillegg til lykter og vaser, lysestaker, pledd, brett og fat.

 

Og så må vi for all del ikke glemme badedamene da! Du vet disse litt fyldige pyntefigurene med «love handles» iført ymse badetøy og med et optimistisk blikk mot sommerens svømmeturer. Det er et eller annet med dem som gjør at folk bare ha dem, så det er noe vi bare er nødt til å ta inn hvert eneste år. En uslåelig gjenganger! Folk synes de er kule, og de selges til gode priser.

 

Monica forteller videre at det også er stor etterspørsel etter «tørkede» blomster: Strå og pampas og alle slags typer «kunstige» blomster.

 

 

Farger gir energi

 

- De klassiske grønne plantene som gir energi er svært populære. Vi husker kanskje alle bestemors plastikkplanter. Men mye har endret seg siden den tid, og de er i en helt annen liga nå: Svært naturtro, man ser nesten ikke forskjell på dem og ekte planter. Noen må man ta på, og selv da kjennes de ekte ut. Kunstige blomster er en trend du gjennomgående finner i interiørbildet i stor grad, både hos interiørbloggere og influensere.

 

Akkurat nå lager de soner på Taigaen. De har blant annet skapt en krok som er malt i en av årets farger som heter «grounded red». Den er litt brent i uttrykket, og går mot det rødbrune. En jordnær og varm farge, som er behagelig og skaper en naturlig lun stemning. Og fordi grunnfargen i den kroken er såpass sprek, har de valgt å sette inn en Forma sort veloursofa.

 

- Forøvrig er blått en gjenganger på fargefronten som også er med oss i år. Den er jo klassisk i utgangspunktet. Grønt er også en av årets farger, og passer perfekt til den nye grå sofaen, for de som ikke ønsker seg fargesterke møbler, men heller velger å sprite opp møblene med pynteputer, eller rett og slett male veggene sine. Det skal ofte ikke så mye til, før man har fått til et helt «nytt» rom. Oransje og rustfarger er inne i år, og ikke minst gult, som minner oss om sol og varme. Dette er en farge som sies å påvirke kroppen, og produsere mer av de hormonene som gjør oss glade og positive. Og hvis du for eksempel våger å male stua di gul, kan du gjerne sette inn den beige sofaen. Det er egentlig ingen grenser, hverken for fantasi eller farger å gå våren i møte med, forsikrer Monica.

 

 

 

Legg igjen din kommentar
Filters
Sort
display