Søke

Flammende høst hos Taigaen

Flammende høst hos Taigaen

Kristin Østberg og Odd Flagstad tar meg med på en liten vandring blant vakre innemøbler i varme farger. På Taigaen er det noe for enhver smak.

 

Over førti nyanser til eikebordet

 

- Vi har alle typer spisestuebord, men jeg vil fremheve dette i heltre eik, som du kan velge farge på ut fra 40 nyanser, forteller Odd. Kunden kan enten kjøpe spesialmalingen selv, eller bestille bordet malt fra oss i den fargen du ønsker. Jeg liker godt sort, grå, eller smoke oak. Men velger du lysere nyanser, kommer jo strukturen i treverket bedre fram. Egentlig er det flere enn 40 mulige nyanser, for du kan male flere lag med forskjellige nyanser, for å få akkurat det resultatet du ønsker.

 

 

Speiler høstens fargebombe

- Vi har også kort leveringstid på dette bordet, skyter Kristin inn. Ventetiden vil i så fall bare være den tiden det tar å behandle bordet. Vi har det jo på lager, noe som gjelder det meste av møblene våre. Vi kan også bistå med frakt, så du får møblene raskt hjem. Jeg kjenner det igjen på meg selv. Hvis jeg først har bestemt meg for å bytte ut et møbel, skulle jeg helst hatt det i går! Høsten er en fargebombe av en årstid, i mye større grad enn de andre årstidene. At vi blir påvirket av farger er en kjent sak. Jeg merker det bare jeg går ut til postkassa. Alle disse oransje nyansene! Du får jo lyst til å ta det med deg inn. Så det er ikke rart at det går mye i naturfarger og jordfarger, som oker, brunt, gyllent og nettopp oransje. Det faller helt naturlig å velge akkurat disse fargene nå.

 

 

Lunt, lyst og koselig i høstmørket

 

- Vi har for eksempel noen veldig fine spisestuestoler i rustfarget velour, fortsetter Odd. Og vi selger mye av runde sofabord til kosekroken i stua. Her har vi en modell med to i settet, som man kan dra ut og sette sammen slik at det blir to bord hvis man skulle ha behov for det. Og vi har sofaer i mange varianter: Tresetere, med sjeselong, og mer tradisjonelle vinkelsofaer, samt klassiske skjenker i ulike farger. Enkelte kunder ønsker å få hjelp og råd til hvordan å pynte opp et møbel eller en stuekrok, og kjøper ofte med puter, pledd og stash for å gjøre det lunt og koselig i høstmørket. Saueskinn og ullpledd er en gjenganger på denne årstiden.

 

- Spisestuestoler er enklest å skifte ut, mener Kristin. Man har gjerne funnet bordet først, med passende lengde og bredde. Da er veien kort til å bytte ut stolene. Det er så lite som skal til. Vi har et stort utvalg i puter for eksempel. Du kan jo bare bytte ut putene, og sofaen blir som ny! Vi har masse farger å velge mellom. Og vi er så heldige å ha en stor butikk, så vi har anledning til å vise eksempler. De ansatte her går for å være i overkant interessert i interiør, og er ikke vanskelige å be om råd. Her får du hjelp til alt, også fargeidéer og sammensetninger. Jeg må også nevne levende lys og lykter, som sørger for den koselige varmen vi ønsker å ta med inn når det blir kaldere ute. Utvalget er kjempestort, så jeg håper vi karer å treffe de fleste på noe.

 

- Vi blir bare større og større på innemøbler, vi utvider utvalget hele tiden. For bare to år siden var det hagemøblene som sto i fokus hos oss. Men nå har vi et stort utvalg innemøbler, og sortimentet bare vokser, avrunder Kristin og Odd.

 

 

Legg igjen din kommentar
Filters
Sort
display