Søke

Minimalisme er oppskrytt

Minimalisme er oppskrytt

André og Bent Erlend er duoen bak instagramkontoen @villafurutun, og paret som har sørget for at villaen de bor i, minner fint lite om 70-tallshuset de anskaffet for noen år siden. André er opprinnelig venndøl, men flyttet til Brumunddal i 2005, før han endte opp i Braskereidfoss i 2013. Han har alltid jobbet innen interiørbransjen, og er nå butikkleder i Nillekjeden. Bent Erlend er født og oppvokst i Elverum, flyttet til Braskereidfoss i 2009, der familien hans bor og er fra. Han er utdannet restaurantkokk, men jobber nå som assisterende butikksjef på MIX Rena.

 

Less is not neccesarily more

 

Begge elsker interiør, farger og trender, men har en forkjærlighet for det tradisjonelle. De betegner seg som mer maksimalistiske enn minimalistiske.

 

- André liker litt farger, mens Bent Erlend må ha rolige, mørke farger for å «overleve» det.

Vår stil er en sammensetning av begges stiler – noe vi føler fungerer bra.

 

 Foto: VillaFurutun

 

Selvgjort er velgjort

 

- Kan dere fortell litt om drømmehjemmet dere har skapt sammen?

 

- Huset ble bygget i 1974. Vi har vel gjort det meste, alle rom i første etasje er pusset opp. Vi har malt, byttet gulv i samtlige rom, satt opp vegger og revet vegger, pusset opp bad i form av bytte av innredning og dusj, byttet og bygget om kjøkken, endret litt på planløsning, bygget på, skiftet vinduer og lagt til små detaljer for å gjøre huset litt mer etter dagens stil.

 

Plantet en furu

 

- Tomten vår er fra byggeåret gitt navnet Furutun. Ironisk nok var det ikke en eneste furu her! Vi måtte derfor gå til innkjøp av en nydelig Weymouth furu, en type som er veldig pen og silkemyk å ta på, vokser bra i klimaet her og tar seg bra ut! Den har fått sin hedersplass midt i hagen som et symbol på Furutun. VillaFurutun ble til da Instagram-kontoen ble litt kjent, slik at de som følger oss skulle se at det handlet om hus, hage og interiør.

 

Bent Erlend og André forteller at interessen for interiør har vært der så lenge de kan huske, sammen med ønsket om å ha det vakkert og trivelig rundt seg.

 

Foto: VillaFurutun

 

Å skape sitt eget

 

- Vi liker å skape vårt eget – skape vårt hjem, skape vår stil, og vi liker å kunne ha muligheten til å pusse opp samt endre etter våre egne ønsker. Dette gjør at det er gøy å holde på, da man ser sluttresultatene. Huset vårt er stadig i endring, vi elsker å ommøblere og lage ulike inntrykk – inne som ute, alt etter hvilken sesong det er.

Foto: VillaFurutun

 

Når man elsker serier

 

- Og hva er grunnen til at dere har blitt faste kunder hos Taigaen?

 

- Gjennom årene vi har vært huseiere har sommeren vært hellig for oss. Den skal tilbringes ute, og da er det viktig med gode hagemøbler av god kvalitet! I april er vel alle desperate etter å komme seg ut, og da er det bra med møbler som tåler litt vær og vind. For oss har det bare alltid vært en selvfølge for oss å handle på Taigaen. Det er mye grunnet utvalget. Vi har kikket i mange butikker rundt om – men vi har alltid endt opp med å kjøpe hagemøbler hos Taigaen. Vi ommøblerer ute på terrassen hvert år, det er så gøy å flytte hagegruppene rundt og skape egne soner i vår lille oase. Noe av det fine med møblene derfra er hvis du ønsker mer, så finnes det alltid mye i samme serier slik at man får skapt den helheten vi er ute etter.

Foto: VillaFurutun

 

Det unike

 

- Hva skiller Taigaen fra andre interiør- og møbelbutikker?

 

Kvalitet, gode priser og et ekstremt godt utvalg i hagemøbler! Alt fra store til små grupper, i alle trendy farger og stiler. Det vi liker så godt er at du får kjøpt store og små grupper som er i samme serie! Det er et must dersom man skal ha flere grupper på samme terrasse.

De har godt utvalg av interiør også, og masse spennende tekstiler, fine lykter og alt ellers en måtte tenke seg for å skape trivsel! Det er alltid gøy å kikke, for der finnes det så mye du ikke får tak i på de andre butikkene i området.

 

- Hva er dere aller mest fornøyd med av anskaffelser fra Taigaen?

 

- Vi har bygget en terrasse på 115kvm, og har på den tre grupper – alt i samme serie!  Vi er svært fornøyde med alle hagemøblene vi har kjøpt her, de bærer både kvalitet og holdbarhet. Vi er fornøyde med absolutt alt vi har kjøpt der, og det begynner totalt sett å bli ganske mange hagegrupper.

Foto: VillaFurutun

 

Kreative løsninger

 

André og Bent Erlend snakker om møbler som andre snakker om gode venner:

 

- Det som har vært et savn i noen år nå – er å ha et trebord ute. Vi snekret derfor opp et langbord på tre meter, samt en frokostgruppe med tilhørende benker som står på terrassen. Rottingstolene fra Taigaen står og koser seg langs trebordet. For makan til gode stoler må man lete lenge etter! Vi elsker «maranta»-serien, og har vel snart vært borti de fleste modellene der. Både hjørnesofa, ørelappstoler, spisestoler og småbord er i den serien.

Foto: VillaFurutun

 

Marshmellows i peisbordet

 

En av prikkene over de mange i’ene i VillaFurutun er Taigaens sagnsomsuste peisbord.

 

- Peisbordet vårt er i flittig bruk, både vår, sommer og høst. Vi har den rektangulære varianten med teak-planker på utsiden. Dette har vi beiset i samme farge som terrassegulvet vårt. Vi elsker det! Ikke bare skaper det hygge om kveldene, men på kjølige sommerkvelder avgir det varme slik at vi fint kan sitte ute til langt på natt, og du kan faktisk grille marshmallows i det! Det er lettvint å bruke og det gjør seg virkelig på terrassen. Det er rett og slett et vakkert utemøbel. Og nå som vi har det – ville vi aldri ha vært foruten!

 

Foto: VillaFurutun

 

Inspirerende og informative

 

De to herrene beskriver også en upåklagelig kundeservice:

 

- Her er alltid blide og hjelpsomme ansatte som gjør det de kan for at en som kunde skal være og bli fornøyde. Samtidig er de flinke til å informere om produktene de selger, om vedlikehold, og gir tips og råd og inspirasjon til sammensetninger og løsninger.

 

 Foto: VillaFurutun

 

God kvalitet, fleksibilitet og holdbarhet et must

 

- Hva gir varene fra Taigaen dere i hverdagen?

 

- Møblene er av god kvalitet og lette å vedlikeholde, og man kan komme hjem fra jobb og slenge ut puter og dynge seg ned, nyte kvelden, grille og kose seg.

Stort sett alt vi har fra Taigaen er i uterommet. Om sommeren gir det oss sommerkos og muligheten til å kunne nyte uterommet vårt. Om vinteren gir det oss lengsel og håp om at sommeren snart er på tur igjen!

 

Foto: VillaFurutun

 

Bygget hagestue

 

- Da vi giftet oss i 2018, brukte vi noe av bryllupspengene på å bygge hagestue. Vi bygget ut terrassen noe, og bygget hagestuen slik at den «koblet» seg på terrassen. André tegnet hagestuen, og vi bygget den simpelthen etter målene til Taigaens serie «Maranta Vanda», slik at vi var helt sikre på at vi hadde muligheten til når vi ommøblerer ute – at den kan tas inn i hagestuen.

 

 Foto: VillaFurutun

 

Drømmer om fremtiden

 

- Og hvordan ser fremtiden ut?

 

- Det hender vi drømmer om å flytte sørover en vakker dag, bo i et hvitt gammelt Sørlandshus med store syriner og epletrær i hagen, gjerne med litt vann innenfor synsrekkevidde. Og er det en tilhørende låve til huset, hadde en interiørbutikk vært midt i smørøyet og hatt der...

 

Men enn så lenge lever de herrenes glade dager i VillaFurutun.

 

Foto: VillaFurutun

Legg igjen din kommentar
Filters
Sort
display