Søke

Sommersesongen har startet på Taigaen

Sommersesongen har startet på Taigaen

De lange, lyse sommerdagene er på neste side i kalenderen. Det er igjen tid for å tenke utemøbler, hyggelige kvelder på terrassen og lyse netter. Hos Taigaen står nyhetene på rekke og rad – noe har allerede ankommet butikken og mer er i vente.

 

- Mange velger fremdeles de sikre fargene som sort og grått, men det er en klar trend i retning av friskere og sprekere fargevalg. Det er mye som tyder på at grønt og gult blir sommerens store trendfarger, sier daglig leder Odd Flagstad hos Taigaen.

 

 

Stoffet som tåler å stå ute

 

Endelig har det kommet et stoff som tåler barske norske sommerdager, men som er like elegant og flott som et innemøbel. Sunbrellatekstil er særdeles slitesterkt, hurtigtørkende, UV-bestandig og svært enkelt å rengjøre.

 

-Disse møblene ligner på de du har innendørs. De ser rett og slett lekre ut, og de er så slitesterke som de kan bli. Putene kan ligge ute hele tiden, og når sola dukker opp igjen er de like fine og tørre igjen i løpet av et par timer etter regnværet, sier Flagstad, og forteller at Sunbrella-møblene leveres som sittegrupper, spisemøbler og solsenger.

 

 

Plast kommer tilbake

 

Ifølge Odd er plastmøbler på vei tilbake til norske hager og utemiljøer, men ikke til forveksling med de klumpete og gjengrodde plaststolene fra forrige århundre.

 

-Dette er italienske kvalitetsmøbler av ypperste merke. Produktene til Nardi er preget av høy kvalitet og moderne design. Produsenten benytter gjenvinnbar og giftfri kvalitetsplast som er gjennomfarget og holdbart uansett værforhold. De er helt vedlikeholdsfrie, bortsett fra en vask i ny og ne. I tillegg kan de leveres i friske og trendy farger. Her kan du få både sofagrupper og spisemøbler som virkelig skiller seg ut, sier Flagstad.

 

-Og siden de blir produsert i Italia, er de temmelig kortreiste, også.

 

 

Aluminiumsmøbler er fortsatt populære

 

Utemøbler av aluminium har vært populære i mange år, og Odd regner med at denne trenden vil holde seg også den kommende sommersesongen.

 

-Dette er solide og holdbare møbler, som finnes i alt fra sofagrupper, loungemøbler, spisegrupper og  mye mer. Disse møblene har solide rammer, de er rustfrie, og de krever svært lite vedlikehold, sier Taigaensjefen, som forteller at de fleste velger mørkegrå, sorte eller hvite aluminiumsmøbler.

 

-Dette er møbler som skal vare i mange år, og disse fargene er de trygge valgene som står seg godt over mange år.

 

 

Perfekt for lange, sene sommerkvelder

 

Også rottingmøbler holder godt stand fremdeles.

 

-Det er særlig kunstrotting med naturmaterialefinish som er populære, og da særlig i sorte og grå farger, sier Flagstad, som forteller at det kommer flere nye modeller med nye farger til årets sommersesong.

 

-I år får vi også flere nyheter fra belgiske Roolf Living. Dette er møbler som både kan benyttes ute og innendørs, og er modulbaserte varianter av de klassiske beanbagmøblene.

 

-Ellers kommer det stadig nye modeller av våre populære peisbord fra Happy Cocooning. Vi selger også vedfyrte kvalitetsgriller fra Quan Garden. Dette er spesielt flotte griller som kan leveres i karbonstål eller cortenstål.  Dette er det perfekte tilbehøret til det som forhåpentligvis blir lange, sene sommerkvelder.

Legg igjen din kommentar
Filters
Sort
display