Søke

Klar for årets vakreste hageeventyr

Klar for årets vakreste hageeventyr

I disse dager er Odd Flagstad og kollegaene hans på Taigaen i ferd med å rigge seg til på «vårens vakreste eventyr» - den store hagemessen, som skal gå av stabelen på Lillestrøm den første helgen etter påske. Det blir 670 kvadratmeter med alle nyhetene og godbitene som Taigaen har å by på i vår.

 

-Vi gleder oss veldig til å møte nye og gamle kunder igjen. Vi har deltatt på denne messen siden 2007, så det blir på en måte et slags 15-årsjubileum for oss, selv om hagemessen har vært koronaavlyst de siste to årene, sier daglig leder Odd Flagstad.

 

 

Fokus på inspirasjon

 

Fredag 22. april presis klokken 10.00 åpner dørene til messehallen på NOVA Spektrum for hageinteresserte fra hele landet. Og det er ikke bare Flagstad og kollegene hans som gleder seg. Prosjektleder Cecilie Svabø hos messearrangøren håper det kommer minst like mange besøkende som sist det ble arrangert hagemesse i 2019.

 

-Da var det litt over 17.000 som kom for å se alt det flotte vi hadde å vise frem. I år har vi vel så mye å by på. Til årets messe har vi hatt fokus på at gjestene våre skal bli inspirert. Det blir både designhage, mikrohus med mikrohager, norsk blomstershow og et stort serveringsområde med både pergolaer og orangerier. Dessuten har vi en urban farming cafe med økologisk vegetar-meny og mikrogrønt og et afternoon tea-konsept, som har vist seg å være så populært, at vi har måttet utvide området og doble kapasiteten. Selvom er det nesten fullbooket på samtlige serveringer allerede.

 

Prosjektleder Cecilie Svabø

 

Og vi har en hel vegg med balkonger, som er ment for å inspirere folk som bor på litt mindre plass, i litt mer urbane strøk. I tillegg er det mange nyttige foredrag og kurs, sier prosjektleder Svabø, som er usikker på om hun i farten har husket å navne alle inspirasjonsområder på årets hagemesse.

 

-Det beste er å sjekke hjemmesidene våre. Der finner du hele programmet, med klokkeslett, åpningstider og alt du trenger av opplysninger. 

 

Håper forsiktig på ny publikumsrekord

 

Odd Flagstad husker godt det første året da Taigaen viste fram hagemøbler og interiør på den store hagemessen i 2007.

 

-Da kom det totalt 12.240 hageinteresserte fredag til søndag. Siden den gang har interessen vært stigende hvert år, og i år håper vi på ny rekord. Etter koronapausen skal det bli artig å komme ut og møte folk igjen. Vi gleder oss til å vise frem nye grillkonsepter, nye gasspeiser og en rekke andre nyheter som garantert kommer til å bli lagt merke til, sier Flagstad, som kommer til å ta med alle som kan unnværes i butikken til messehelgen.

 

Også Cecilie Svabø «håper forsiktig», som hun sier, på ny publikumsrekord.

 

-Da dørene ble åpnet på gløtt i fjor høst, da meterkravet ble opphevet for en stund, hadde vi en pågang vi aldri har opplevd maken til tidligere. Det er tydelig at folk har behov for å møtes igjen etter pandemien, og derfor håper vi at riktig mange finner veien til hagemessen for å la seg inspirere og se på alt det flotte utstillerne våre har å vise frem i år.

 

 

En helt annen opplevelse

 

Prosjektleder Svabø røper at hun selv har besøkt butikken til Taigaen, og forteller at de store, trofaste utstillerne er svært viktige for messearrangøren.

 

-Det er de som har det største og beste utvalget. På tidligere messer har det vært mye blomster og bed, og det er viktig, men vi ser nå en trend hvor møbler, interiør og utemiljøer blir stadig viktigere. Folk har for eksempel fått øynene opp for hvor deilig det er med et bål på bordet, smiler Cecilie Svabø.

 

-Her vil publikum få se alt dette, og mye mer. Det koster ikke mer enn 200 kroner for en inngangsbillett og spanderer du en 50-lapp ekstra så har du et helgepass som gir deg tilgang til messen gjennom hele helgen. Så nå håper jeg at alle hageinteresserte finner veien hit til messen.

 

For mer informasjon om årets store hagemesse, klikk her.

 

 

 

 

Legg igjen din kommentar
Filters
Sort
display