Søke

Julehuset med det du trenger til jul

Julehuset med det du trenger til jul

Hvert år når det nærmer seg advent skaper de ansatte på Taigaen det koseligste julehuset du kan tenke deg. Julehuset er stappfullt av nisser, dompaper, stjerner og julepynt i alle tenkelige og utenkelige fasonger. Her kan du komme for å titte til julestemningen kommer inn i kroppen og handle gaver både til deg selv og andre. De beste julegavetipsene i dag får vi av Monica og Anita, som vekselvis svarer på våre spørsmål og hjelper kunder som vil ha gode råd.

 

- Å lage et julehus på Taigaen er en tradisjon vi har holdt på med i mange år, forteller Monica, Taigaen sin egen Interiørfreak.

 

Lys ute, lys inne

 

Det første som møter deg er den innbydende belysningen hele lokalet er pyntet med utvendig og et nydelig juletre på fire meter rett innenfor døren. Og selv om strømprisene er skyhøye, ønsker folk likevel å bruke noen kroner på å lyse opp uterommene sine.

 

- Folk vil ha det koselig både ute og inne, fortsetter Anita. Dette at folk ønsker mer og mer utebelysning er en trend vi har sett de senere årene. Vi fører bare nøytrale lys, og har ikke lys med kulørte pærer. Det meste er led-basert og tar lite strøm, så det gir ikke så store utslag på strømregningen heller. Utvalget er stort. Du kan få byggesett som kan forlenges om du vil. Og vi har lys i mange fasonger, som istapper, hjerter og flaggstanglys, samt lysnett som kan brukes over hekker. Clusterlysene våre er minilys som kan brukes både ute og inne, her har vi pakker med 1000 lys og 500 lys. Denne typen kan også brukes på juletreet om du ønsker det.

 

 

Kunstig eller ekte

 

Taigaen har et stort utvalg av forskjellige kunstige juletrær i ulike fasonger og størrelser. Flere og flere velger nettopp dette framfor «ekte» juletrær. Monica fortsetter:

 

- Jeg har det selv, og synes det er veldig enkelt, du slipper barnåler og vanning, og de er så naturtro for meg at det er ikke aktuelt med noe annet. De er også lette å montere! Mange synes det er koselig å ha et juletre på hytta. Da er dette et godt og praktisk alternativ. Treet kan pyntes i forkant, og når man kommer opp så er det bare å plugge i lysene, og julestemningen er skapt på mindre enn et blunk.

 

 

Forelsket i en stjerne

 

Julehuset på Taigaen bugner av alt hjertet måtte begjære til den store høytiden. Hverken Monica eller Anita legger skjul på at man alltid får noen nye favoritter når årets julevarer kommer. Denne sesongen har Taigaen fått inn en ny type julestjerne til å henge i vinduet. Den heter Helios og ser ut som en sol, mens lysene inni danner en syvstjerne.

 

- Den er både lekker og delikat, og litt annerledes enn de vi har hatt tidligere. Helios kommer i to ulike størrelser og farger: Hvit eller svart, og 80 eller 60 cm i diameter. Vi har forelsket oss i disse julestjernene begge to vi, lyder det i kor.

 

 

På venteliste for å sikre seg en kvernkall

 

Men det Taigaen selger ut år etter år er en signaturvare, som folk aldri blir lei, og det er den etter hvert så berømte Kvernkallen. Denne er håndlaget i Norge av en eldre herremann som har levert disse til Taigaen år etter år. Kvernkallen kommer i tre ulike modeller som er skåret ut i tre, malt og dekorert for hånd.

 

- Ja, kvernkallen, han er berømt. Vi har begge besteforeldre som hadde en som ble tatt fram hver jul, forteller de videre. For mange er det nostalgi og mange husker den fra sin barndom. Og den går vi tom for lenge før jul. I år hadde vi venteliste på kvernkallen lenge før han kom inn av døra! – forteller Anita.

 

To andre signaturvarer er Taigaens egne nissepar, Anna og Alf, Edel og Lerke. De er Taigaens egne unike design, med keramikkansikter og strikkeklær. I årets utstilling er det Lerke som må jobbe, han står ute i skogen og hogger ved, mens kona Edel steller hjemme. Alf derimot, har tatt med Anna ut for å ake på kjelke og bare ha det gøy. Begge parene er veldig populære, og så godt som alle finner nye hjem innen jula ringes inn.

 

Ellers har Taigaen et enormt utvalg av nisser av alle slag. Og julemus naturligvis, som er adskillig hyggeligere å ha med å gjøre enn de som ellers finner veien inn når nettene blir lange og kulda setter inn.

 

 

Smaken er som baken - delt

 

- I år har vi fått enn en ny julemus med lange justerbare bein, fortsetter Monica. De er kledd i skotskrutede foldeskjørt, og skikkelig kule. Men hva folk foretrekker å pynte med til jul er jo så individuelt. Det finnes vel like mange stiler og uttrykk som det finnes folk. Noen er veldig stilrene, og skal ha pynt i bare en farge, eller kanskje to. Noen liker ikke rødt, andre vil ha kun engler til pynt. Eller bare nisser. Noen liker at det bugner på bord og trær, mens andre er mer less is more. Jeg kan godt freshe opp med noe nytt som kommer og faller i min smak, men jeg tar også alltid fram den gamle julepynten min, som vi har hatt i mange år. Jul og gode minner hører sammen.

 

 

Nye favoritter

 

- Nytt av året er også nisser i mosegrønt og rustoransje, som matcher med utbrettbare juletrær i papir med bittelitt glitter ytterst på kanten, skyter Anita inn. Trærne kan fort bli en ny favoritt som bordpynt. Vi har også julekuler i samme stil til å henge på treet, eller i vinduet. Trærne kommer i to størrelser og en ekstra farge i tillegg til oransje og grønt, nemlig beige.

 

Papirkulene kan minne om julepynt fra gamle dager, om ikke i fargene, så i stilen. Men det er kanskje også snart det eneste som minner om gammeldags juletrepynt, slik trenden var for noen år tilbake.

 

- Nå har vi nisser som tar selfies, det er i alle fall noe våre besteforeldre aldri hadde sett for seg, ler Monica. Og vi har julekuler med en hyggelig setning skrevet på sløyfe: «You can be you».Det er greit å bli minnet om i en ofte stressende tid med juleforberedelser.

 

 

Litt større julegaver

 

- Og så må vi ikke glemme at vi også har møbler. Kanskje mor ønsker seg en ny sofa? Vi har nylig fått inn en serie som heter Rodeo, med sofa, lenestoler og puff i Ecohud. Det vil si resirkulert skinn blandet med polyester. I butikken finnes den i svart og i brun, men serien og enkeltmøblene kan bestilles i andre farger hvis kunden ønsker det. Og om man ikke går for den store forandringen, kan mye gjøres med både pledd og puter. Vi har ulike pynteputer med vintermotiv, dompap og forskjellige dyr ute i skogen, og vi har pledd i ulike farger og materialer.

 

- Menn er tradisjonelt kjent for å være vanskelig å finne på gaver til. Her kan vi foreslå et peisbord! Peisbordene har bare økt i popularitet siden vi tok dem inn første gangen. Det er mange år siden nå, og vi har flere forskjellige typer: rektangulære, runde, trapesformede, og firkantede. De gir både varme og god stemning.

 

Mange ønsker også peisbord på hyttene sine. Og for de som tilbringer deler av julen på hytta, har Taigaen masse varer: Støpegods, hyttebøker, servietter og kopper med hyggelige tekster spesielt beregnet på hyttefolket, puter og dørmatter.

 

 

Bli lys, sa kjendisene

 

- Desember er en mørk måned, og de fleste synes det er koselig med lys. Vi har et bredt utvalg av lys til innendørs bruk i ulike størrelser og modeller. En av våre mest solgte typer er lyktene som kalles Tenderflame: Lyslykter som går på en form for olje (Tenderfuel). Disse gir mer lys enn et vanlig kubbelys, samtidig som de har evigvarende stålveker, brenner 100 % rent og soter ikke. Både Halvor Bakke, Therese Johaug og Finn Schjøll har designet egne modeller i denne serien. Halvor Bakkes er stilrene i svart metall, Finn Schjøll har skapt en dekorativ modell i antikk kobber med inspirasjon fra blomster, mens Therese Johaug har benyttet treverk.

 

- Så vi ønsker dere velkommen til Taigaen for en trivelig julehandel. Om mannen ikke er av den ivrigste sorten, kan gutta plasseres i peisbordkroken, vi har kaffe! Eller hva med en venninnetur? Og i det sjeldne tilfellet at du ikke skulle finne ønskegaven, har vi alltids gavekort som en god løsning, avrunder Monica og Anita.

 

Legg igjen din kommentar
Filters
Sort
display