Søke

Forleng levetiden på ditt drømmemøbel

Forleng levetiden på ditt drømmemøbel

Endelig er drømmesofaen i hus og spisebordet har fått de matchende spisestolene som man har drømt om i lengre tid. Prosessen ved kjøp av nye møbler til huset er ofte nøye vurdert – mål av rommet er blitt tatt og kriterier som farge, komfort og design har vært i fokus. Endelig har valget landet, møbelet er kommet på sin plass og hjemmekosen kan starte med familie og venner.

 

Finn ditt drømmemøbel

 

Kjøper du ditt drømmemøbel hos Taigaen, så kan vi forsikre deg om at du går til investering av et møbel av god kvalitet. De ulike tekstiltypene som eksempelvis PU, velur, polyester og øko-skinn har ulike egenskaper og gir ulike uttrykk i hjemmet ditt. Velur kommer ofte i farger som viser til sesongens trender, PU er lett å rengjøre - mens polyester er kjent for å være meget slitesterkt. Uavhengig av tekstiltype, så har de alle et felles kriterie for lang holdbarhet; Korrekt vedlikehold tilpasset ditt møbel.

 

 

Gi din sofa kjærlighet for lengre levetid

 

Uavhengig at type møbelstoff din sofa har, så anbefaler vi hyppig rengjøring. Fett og smuss vil over tid være med på å bryte ned stoffet og ved jevnlig rengjøring i form av eksempelvis støvsuging, vil sofaen forlenge sin levetid. Dette vil også hindre problematikk i forbindelse med nupping i din stoffsofa. Nupping kommer av små partikler fra smuss og er ikke fra møbelets stoff.

 

Vi forholder oss i hovedsak til tre hovedfaktorer som påvirker sofaens levetid. Dette er forurensing i form av skitt og smuss, slitasje etter bruk og lysnedbryting fra UV-stråler. Med disse faktorene i grunn, kan man enkelt styrke møbelets egenskaper ved å rengjøre ofte, benytte korrekt impregnering og skjerme stoffet mot sterkt sollys i den grad det er mulig.

 

I familier med barn og mye aktivitet, anbefaler vi en sofa med god slitestyrke. Dette måles ofte i Martindales og er en internasjonal slitetest for å kunne bekrefte at stoffet er så slitesterkt som man ønsker.  

 

Barn = søl?

 

Mange kjenner igjen følelsen av sjokoladefingre på vinduer, dører og også på stoffmøblene. Gjerne kort tid etter helgevasken setter de små igjen tydelig spor i huset, til både glede og fortvilelse. Det kan da være en fordel om dine tekstiler har avtakbare trekk, som enkelt kan vaskes. Det er her viktig at du følger møbelets vaskeinstruksjon, for å unngå at stoffet krymper eller mister sin farge. Det kan også være en fordel at du bytter plass på puter i sofaen eller at favorittplassen rundt spisebordet får en variasjon av stolene, for å ha en jevn slitasje på møblene dine.

 

Velg korrekt impregnering til ditt møbel

 

Før ditt drømmemøbel blir tatt i bruk, anbefaler vi at du setter deg inn i hvilken impregnering som er anbefalt til tekstiltypen du har valgt. Forbyggende behandling som impregnering vil kunne hindre unødvendig slitasje og igjen forlenge levetiden på ditt møbel. Tekstilimpregnering vil beskytte mot flekker og solbleking, samtidig som den er nuppehemmende, fiberforsterkende og antistatisk. Vi anbefaler at du impregnerer ditt møbel før du tar det bruk, samt en til to ganger i året etter behov.

 

Vi hjelper deg gjerne med å finne korrekt impregnering til ditt møbel, for den beste beskyttelsen.

 

Utover dette, så vil vi også anbefale at du rengjør møbelet ditt med tekstilrens jevnlig for best vedlikehold. Etter bruk av tekstilrensen er det viktig at du lar møbelet tørke godt før du tar det i bruk, samt støvsug for å fjerne de siste restpartiklene. Etter tekstilrensen påfører du igjen impregnering på ditt møbel. Om du føler at ditt møbel er noe seigt etter impregneringen, så har du benyttet en større mengde impregnering enn nødvendig. Du kan da enkelt fjerne overflødig impregnering med en mikrofiberklut, som du drar lett over ditt møbel.

 

 

Ikke glem de harde overflatene

 

Selv om spisebordet er enklere å rengjøre etter middagsselskapet enn spisestolene i tekstil, så må vi ikke glemme at korrekt vedlikehold er med på å forlenge levetiden på de harde gjenstandene også. Dette gjelder ikke bare spisebordet ditt, men også stuebordet, skjenken og bokhyllen din. Impregneringsprodukter som eksempelvis Opalin gir en beskyttende overflate og endrer ikke møbelets opprinnelige glans.

 

Treverk – det levende materialet

 

Treverk gir møbelet ditt et særpreget utseende og vil ved korrekt vedlikehold være et solid møbel over mange år. Ved vask av møbler i heltre, anbefaler vi at du benytter så lite vann som mulig. Dette da bruk av store mengder vann, kan føre til at treverket slår sprekker og vrir seg. Det er derimot ikke uvanlig at møbler i treverk beveger seg etter rommets luftfuktighet, og spesielt årets skiftende sesonger er en medvirkende årsak til dette. Dette er helt normalt og hindrer ikke en normal bruk av møbelet. I mange tilfeller vil heltre møbler være eksempelvis oljet og det er her viktig at du benytter korrekte vedlikeholds produkter til ditt møbel - for å best bruk og for å unngå å skade møbelet ditt.

 

Godt miljø skaper lykkelige møbler

 

Statiske spisestoler, bevegelighet i spisebordet av heltre og sofa som tiltrekker seg støv og smuss er faktorer som både skader møblene og gir frustrasjon i hjemmet. Utover impregnering og korrekt bruk, er det også en viktig faktor som skaper trivsel hos både møbler og husets brukere – GRØNNE PLANTER. Grønne planter gir en god luftfuktighet i hjemmet og jo flere grønne planter, jo bedre luftfuktighet får du. Tørr luft vil kunne gi statiske møbler som tiltrekker seg støv og smuss – noe som igjen gir hyppigere nupping. Ikke bare gir grønne planter et hyggelig hjem med et godt miljø – det vil også gi gode vilkår for dine møbler. En plante = to goder!

 

 

Legg igjen din kommentar
Filters
Sort
display