Søke

UTELIV MED HØY KOMFORT

UTELIV MED HØY KOMFORT
Jeg får så vidt tak i Odd Flagstad i en travel hverdag, på vei til å forberede messebesøk i Oslo kommende helg. Vinteren her sørpå har ikke akkurat vært snørik, og våren virker ikke langt unna. Jeg ber Odd fortelle litt om årets hagemøbler, sesongen er like om hjørnet.
 
 
KVALITET OG ETIKK
 
- Vi designer jo våre egne møbler, og har gode leverandører som lager møblene våre på oppdrag. Møblene er dermed Taigaens, og vi kjøper direkte fra fire ulike fabrikker i Østen. Vi lager skisser, tegninger og bilder, eller vi tar utgangspunkt i modeller vi har. Så får vi kjørt ut noen prøver, som vi enten godkjenner eller har
forslag til endringer på. Jeg reiser selv nedover to ganger i året, for å se produktene med egne øyne, og teste dem ut. Dette er fabrikker vi har samarbeidet med i mange år, og det fungerer bra. Vi er opptatt av god kvalitet i alle ledd, og følger nøye med på både endringer i markedet, og at de etiske elementene i produksjonen blir ivaretatt.

BÆREKRAFTIG PRODUKSJON
 
- Vi har erfaring og gjensidighet som er bygget opp gjennom mange år, det skaper en tillit i alle ledd. Vi ønsker også at produksjonen skal være så bærekraftig som mulig. Når det gjelder møbler i tre, for eksempel, har vi jo en klar treforedlingslov i Norge, som regulerer disse produktene.
 
- Hva kan du røpe om årets hagemøbler da?
 
- Vi selger mye både i rotting og aluminium. Vi har leverandører som er dyktige på ulike områder. Noen er gode på parasoller, andre på rotting, for eksempel.Alle har sine spesialiteter, om du vil.
 
- Hva er grunnen til at aluminium er så gjevt da tror du?
 
- Aluminium er lettstelt og holdbart. Disse møblene er både tidløse og stilrene. Og veldig funksjonelle med sin lette vekt.

LA PUTENE LIGGE UTE

 

- Er det noen nye trender i år?
 
-Aluminium er som jeg nevnte blitt mer og mer populært. Men det som kommer for full fart i år er hagemøbler i stoff. Og ikke hvilket som helst stoff, men et som kalles Sunbrella. Det er et meget slitesterkt stoff med et hurtigtørkende skum inni som fyll. Det gir møblene en svært god sittekomfort, og de får i tillegg et innbydende preg.
 
- Yes! Betyr det at vi slipper å ta inn putene da, det er det vel mange som blir glad for?- Ja, de tåler å være ute. Men jeg anbefaler alltid kundene å legge et trekk over når møblene ikke er i bruk. For selv om de tørker relativt fort etter en regnskur, kan du jo risikere at de blir skitne, og da må du vaske og styre med det isteden.
Vi har møbeltrekk i ti forskjellige størrelser. Bruker du det, slipper du mye bryderi
 
GASSPEISBORD FOR KOS OG FROSNE SJELER
 
- I tillegg selger vi fler og fler gasspeisbord – spisebord og sofabord med mulighet til å felle ned en gasspeis i. Bordene er tilrettelagt for nedfelling av peis på forhånd, så kan kundene velge om de vil ha peis med eller ei. Vi er eneimportør av disse i Norge fra et nederlandsk firma som heter Happy Cocooning. Vi har
også frittstående peiser selvsagt. Gasspeiser for utendørs bruk har økt mye i popularitet, og i år får vi mange nye modeller av bordtyper, både sofabord og spisebord.
 
SITTER GODT
 
- Enn sjefen sjøl, da. Har du noen favoritt?
 
- Det må bli Maranta høyryggstol, en spisestol i tre millimeter rotting med justerbar rygg. Den har vi i mange utgaver og farger, og er meget god å sitte i.Og den egner seg veldig bra til et rundt bord!
I tillegg til to årlige reiser østover og messer her til lands, drar Odd også fire ganger i året på messer rundt i Europa for å se på trender og hente inspirasjon.Salg av hagemøbler starter i mars, selv om vi snart sitter ute hele året. Og da gjerne med gasspeisbord.
 
 
 

 

 

 

Bloggarkiv
Filters
Sort
display