Søke

Den magiske ilden fra Holland

Den magiske ilden fra Holland

I 2010 reiste Odd Flagstad til Tyskland for å delta på verdens største messe for utemøbler og hageliv som går av stabelen hver høst. Og her startet samarbeidet mellom Taigaen og hollandske Thuur de Roos og hans nyetablerte firma Happy Cocooning. Thuur hadde vært i USA og sett utebord med innsettbar peis, og tenkte da at det kunne være en god idé for det europeiske markedet.

 

Tidlig ute

 

- For å sikre en suksess, er det viktig å være tidlig ute med nye produkter. De amerikanske peisbordene var relativt rustikke. Men idéen var god. Jeg så noen selvlagede innretninger på strandbarer her i Holland, men ønsket å skape peisbord som var stilrene og sikre, samt enklere i designet. Jeg ville ha noe mer «basic», men samtidig raffinert, flatere og en mer minimalistisk form – samtidig som man trenger sterke og brannsikre materialer. Vi fikk laget tre modeller allerede i 2008, som vi presenterte på messen i Tyskland. Folk ble veldig begeistret for dem. De første som satset på våre peisbord var Belgia og Tyskland, i tillegg til Holland. Odd møtte vi allerede året etter, og samarbeidet har vart siden den gang. 

 


Thuur de Roos

 

10 års jubileum

 

Taigaen tok inn de første peisbordene etter messen i september 2010, og det norske folk fikk denne nyheten presentert i 2011. Dermed kan Taigaen og Happy Cocooning feire 10 årsjubileum i år. Peisbordene ble en umiddelbar suksess både her og i våre skandinaviske naboland. Thuur de Roos selger også til Island, Danmark og Finland når det kommer til land i Skandinavia. Han mener en av grunnene til suksessen generelt er at man får all kosen som rundt et bål, men slipper lukten av røyk og ved. Det at peisbordene har slått så godt an i Skandinavia tror han skyldes at vi elsker å være ute her i nord, og at vi ønsker å forlenge kveldene og kosen når høsten og vinteren setter inn med mindre lys.

 

 

Enkelt og funksjonelt design

 

- I tillegg tror jeg det enkle og funksjonelle designet appellerer til den elegante og rene stilen som preger mye nordisk design i utgangspunktet. Dere har jo så mange dyktige designere i Skandinavia.

 

Taigaen AS er importør av Happy Cocooning peisbord og tilbehør i Norge - og Thuur er veldig fornøyd med samarbeidet.

 

 

Taigaen slår Tyskland og England

 

- Taigaen gjør en kjempejobb. Odd med ansatte er dyktig på å markedsføre produktene våre, og Odd er i tillegg en veldig hyggelig fyr, som er lett å samarbeide med, jordnær og ærlig. Oppstår det noe, løser de som regel problemene selv. I all forretningsvirksomhet behøver man et godt rykte. Det har Odd og Taigaen. Salget av våre produkter har økt med jungeltelegrafen, takket være innsatsen til personene på Taigaen. Mange andre steder, som for eksempel i Frankrike, er man avhengig av å forklare hvordan man bruker peisbordene. Det trenger man åpenbart ikke i Norge. Taigaen gjør det mye bedre enn både Tyskland og Storbritannia som er store land å sammenligne seg med.

 

 

Stadige nyheter

 

Eventyret om peisbordene til Happy Cocooning har vart i over tolv år nå. Og produktene har endret seg i takt med tiden. De har nå mange forskjellige modeller i ulike materialer, som teak og aluminium, og det er kommet tilbehør, som pizzaplater, og grillrister, slik at du kan lage mat for en liten gruppe mennesker. Du får også peisbord med innebygget vinkjøler.

 

- Vi forsøker alltid å følge utemøbeltrendene både i forhold til valg av materiale og utseende. Før hadde vi mindre variasjon, og et begrenset utvalg av former. Det var rektangulære og firkantede komposittbord, mens nå kan du få både «grytebord» og trapesformede, og også innsettbar peis som kan felles ned i andre typer bord.

 

 

Sikkerheten først

 

- En av de største utfordringene i dagens marked er kopiering av våre produkter, med det målet å selge billigere. Vi er svært nøye på sikkerheten, det er første prioritet. Alt som har med gass å gjøre er testet, kontrollert og godkjent av KIWA gas tech sikkerhet. Alle våre modeller blir sertifisert og nummerert. Stabiliteten er helt vesentlig. Forandrer vi på noe, må produktet retestes og sjekkes på nytt. Det er en dyr investering, men har alltid vært en selvfølge. Vi tar ingen sjanser i forhold til sikkerheten på våre produkter. Og har derfor heller ikke hatt hverken ulykker eller skader i løpet av alle disse årene.

 

 

Kvalitet varer

 

Vi satser på kvalitet i alle ledd, fra råvarer via produksjonssteder til sertifisering. Kundene skal føle seg trygge når de handler peisbord fra Happy Cocooning. Og det gjør de. Vi bruker for eksempel bare det aller beste rustfrie stålet, og enkelte kunder har fremdeles det samme peisbordet som de kjøpte for ti år siden. Kvalitet varer. Prisen på produktet speiler dette, og handler du fra Happy Cocooning kan vi garantere at du får et utemøbel du kan ha glede av i mange, mange år.

 

 

Utsolgt

 

Covid-19 gjorde at fjorårets salg gikk rett til værs for Happy Cocooning. Folk tilbragte plutselig mye mer tid inne i hjemmene sine, og ute i hagene.

 

- Mange oppgraderte både hus og hage i fjor, og vi ble for første gang i historien utsolgt for peisbord. Det var en enorm etterspørsel. Til slutt solgte vi til og med de peisbordene som hadde stått utstilt i showrommet vårt, avslutter Thuur de Roos på telefon fra Holland.

 

Legg igjen din kommentar
Filters
Sort
display