Søke

GAVEDRYSS OG GLITRENDE JULESTEMNING

GAVEDRYSS OG GLITRENDE JULESTEMNING

«For ved Ånestadkrysset i Løten begynner Taigaen (Visste du det?). Det euro-asiatiske barskogbeltet, jordklodens grønne skjerf rundt halsen. Som ikke ender før i Stillehavets bølger, ved Vladivostok»

 

Disse ordene er hentet ut av diktet «Tanker ved Ånestadkrysset» som Rolf Jacobsen skrev. Ord han bruker for å beskrive det enorme skogbeltet som Finnskogen er en del av, og som forsyner utallige stuer med staselige grantrær som skal høytidspyntes med glitrende lys og stjerner og om få uker…  Sitatet finner du også på hjemmesiden til butikken Taigaen, som i disse dager lyser opp i Løten, og skaper nydelig julestemning. Butikken bugner av godsaker til jul, og butikksjef Kristin Østberg er proppfull av julegavetips til hele familien, store som små.  

 

 

JULEGAVER TIL STORE OG SMÅ

- Vi har julevarer og gaver i alle prisklasser. Det er jo i de senere årene blitt slik at mange gir dyre gaver til jul. Vi har noe for enhver smak, og enhver lommebok. Vi er så heldige å ha mange leverandører, og derfor har vi et utrolig velassortert vareutvalg. I tillegg importerer vi våre møbler direkte fra leverandør uten fordyrende mellomledd, og vi har alltid møblene på lager slik at de kan leveres raskt.

 

RASK LEVERING

- Vi leverer møbler på dagen! Og her kommer jeg med første tips, kanskje en gave til fruen i huset? Hva med nettopp nye spisestuestoler? Det er en lur og enkel måte å fornye hjemmet ditt på. Har du bord fra før, og ønsker å piffe opp spisestuen, kan det gjøres veldig lett ved å anskaffe noen nye stoler, og vips så har du et helt annet rom!

 

- Vi har et bredt utvalg med mange modeller i ulike farger og størrelser og stoffer. Jeg har selv en favoritt - Meros – en stilren stol i enkel design som er kjempegod å sitte på, med puter i for eksempel PU i diskrete beige/grå fargetoner, eller i grønn eller blå velour hvis du vil gå for noe litt mere vågalt og sprekt. Prisen på spisestuestolene våre er fra 400 kroner og oppover.

 

GUTTA I KROKEN

 

- Hva med herren i huset da?

 

- Nordmenn er jo glade i å være mye ute. En gave som har blitt veldig populær de siste årene er peisbordene våre til utendørs bruk. Vi har dem utstilt i butikken, og når kundene kommer havner ofte gutta der borte i peisbordkroken, mens damene titter på interiøret. Bordene finnes i flere ulike modeller og størrelser. De går på gass, er enkle å bruke, og skaper mye varme og glede. Her er vi i en prisklasse fra 5290 kroner og oppover.

 

 

 

SNØKULER OG SPILLEDÅSER OG JULESNOP

 

- Og hva med barna da?

 

- Vi har jo noe for alle aldersgrupper, men hvis du tenker på de små har vi både spilledåser, de tradisjonelle snøkulene, og julekuler som spiller musikk. Vi har også pakker med nisser og figurer til å bygge en liten landsby med, i tillegg til småfigurer som du kan kjøpe enkeltvis og bruke som for eksempel kalendergaver. Vi har også gammeldagse julesukkertøy, sjokoladekarameller med juledryss, lakris, de tradisjonsrike brente mandlene, samt juletrøffelkuler og granskudd-drops for de mer kresne.

 

 

 

 

GAMMELDAGS JULEHANDEL OVER DISK

 

Taigaen har også nettbutikk, der det legges ut nye varer hver dag i julesesongen.  Men ikke alt kan fåes der, så Kristin anbefaler sterkt å gjøre julehandelen i butikken på Løten, både for å komme i julestemning, men også fordi du her finner det beste utvalget med alle varene. Og det lønner seg å være raskt ute, da det ikke tas inn så stort antall av hver vare. I tillegg er det lurt å følge med på kampanjene. Da kan du spare mye penger, forteller Kristin.  Neste julegavetips er en vare som ikke selges i nettbutikken:

 

- Vi har heilnorske saueskinn! De kommer i så mange varianter at det beste er å komme hit å velge deg ut «ditt» skinn, da de er veldig forskjellige, både med hensyn til størrelser, farger, sjatteringer, og lengden på ulla. Vi har også mange forskjellige smykker som jo ofte er en kjærkommen gave. Andre aktuelle gaver er tekstiler – vi har pynteputer i masse forskjellige farger og stoffer og mønstre, så her er det mye å velge i. Pynteputene koster fra 149 kroner og oppover.

 

HVA MED EN VOLKSWAGEN BOBLE ELLER ET LYSTRE?

 

- Vi har hundrevis av interiørartikler, og et enormt utvalg i pyntegjenstander. Min favoritt er en hvit Volkswagen – boblemodellen – med ski og juletre på taket, LED-lys i lyktene på bilen, inne i bilen, og på juletreet. Den er bare så kul, og koster 499 kroner. LED-lys er inkludert, men vanlige AA batterier må anskaffes. Også har vi mange forskjellige typer lys og lykter i alle sjangere og spennende fasonger, lyslenker, og vanlige kubbe- og stearinlys. Vi har en veldig koselig telyslykt med hytte og skogmotiv for eksempel. Lyktene koster fra 110 kroner og oppover. Og mens vi er inne på lys, har vi noen helt fantastiske lystrær! De kommer i tre størrelser, fra 90- 150 cm. De kaster et mykt gyllent lys som sørger for en glitrende feststemning. Kampanjepriser på disse nå, fra 349 kroner.

 

 

MYE TIL HYTTA OG GJENGANGEREN KVERNKALLEN

 

Kristin forteller at de har mange hytteprodukter som for så vidt er helårs, men som like gjerne kan være aktuelle som julegaver.

 

- Vi ligger jo midt i hytteland, og har mye forskjellig av stort og smått til hytta di: Servietter, kopper og hyttebøker, dørmatter og skilt, med for eksempel teksten: «Himmelen er litt nærmere i en hytte på fjellet»…

 

I denne søte førjulstid er det et par ting vi ikke kommer utenom hos Taigaen. Det er kvernkallene. Og nissene, selvfølgelig. Kristin er entusiastisk:

 

- Kvernkallene våre er et av de mest populære produktene vi selger til jul. De er håndlaget i Norge, noe som snart er en sjeldenhet. Kvernkallen tilhører det magiske og nostalgiske ved barndommens juler. Jeg husker ham godt fra min egen oppvekst her på Løten. Han skal plasseres oppe på ovnen der varmen får kvernkallen til å jobbe. Jo hardere du fyrer, jo mer jobber kallen. Vi har tre ulike modeller. Dette er vårt mest solgte produkt til jul, både i butikk og på nett, så vi kan kalle det et signaturprodukt, og de blir fort utsolgt! Fra kundene som kjøper en kvernkall over disken i butikken vanker det gjerne med en historie på kjøpet …

 

 

TAIGAENS EGNE NISSER

 

Og til slutt må jeg få presentere nissene våre. Vi har mange typer nisser, som seg hør og bør på denne årstiden, men vi er nok aller mest stolte av Anna og Alf, og Edel og Lerke. Dette er våre egne nisser som vi har designet selv. Det første er et nissepar vi har hatt i flere år. Det andre paret kom til oss i fjor, og fikk navnene sine etter en konkurranse med navneforslag fra kundene våre. De ansatte fikk så velge det de ble døpt som til sist, det var artig. Anna, Alf, Edel og Lerke får du kun kjøpt på Taigaen, da de ikke selges andre steder. Du kan få kjøpt dem både i par og enkeltvis. Kampanjeprisen er nå 398 kroner for paret.

 

 

OPPVASKEN SOM ALDRI TOK SLUTT

 

- Hva er butikksjefens beste juleminne da?

 

- Å, det må være selveste julaftensfølelsen det, når du sitter der etter middagen, spent som bare det, og venter på nissen… Det tok jo så himla lang tid! Vi feiret alltid jul hos bestemor og bestefar. De hadde ikke oppvaskmaskin, så etter middagen skulle det først vaskes opp for hånd, det var tidenes lengste oppvask syntes jeg, det der med å trekke ut tiden var de gode på, og den stemningen når alle var samlet, og pappa plutselig måtte på do, og så – endelig – kom nissen…

 

DA BESTEFAR BLE TIL ET SPØRSMÅLSTEGN

 

- Det er nok noe mange kan kjenne seg igjen i. Hva er ditt beste julegaveminne?

 

- Det var da jeg fikk mitt første akvarium! Med navn på alle fiskene, da var jeg vel en tolv, tretten år. Jeg har fremdeles akvarium, så det har gjort et varig inntrykk på meg, kan du si. Men det aller morsomste juleminnet jeg har, er fra den gangen bestefar fikk en spaghettiøse i gave. Noe sånt hadde han aldri sett før. Hele han ble til et stort spørsmålstegn. Jeg var vel fem år, og husker så godt at han kastet den i fanget på bestemor med ordene «nei du får ta den du, kona mi!»

 

DET LILLE EKSTRA

 

- De fleste blir veldig overrasket over det store utvalget vi har, noen blir nesten overveldet. Her er jo en herlig julestemning som utfolder seg på over 1000 kvadratmeter. Vi reiser mye på innkjøpsmesser blant annet for å få til denne bredden i vareutvalget vårt. Dermed er sjansene store for å finne det lille ekstra, det spesielle, som du ikke nødvendigvis finner andre steder.

 

SELGER EKTE JULETRÆR

 

Fra lørdag 7. desember vil Taigaen også selge ekte juletrær. Nå mangler vi bare litt lett snødryss på skjerfet i diktet til Rolf Jacobsen. Lys, glitter, varme, nydelige gaver og vakker julestemning vil Kristin og de andre ansatte hos Taigaen sørge for. Fra og med 8. desember holder de søndagsåpent de tre siste søndagene før julaften. Og du skal ikke se bort fra at det kan vanke både kaffe, pepperkaker og kanskje en tår med gløgg på kjøpet!

Bloggarkiv
Filters
Sort
display